marți, 2 februarie 2010

Chiar te iubesc!





Asa incepea Abecedarul:
"Roman este tatal meu
Si romanca mama mea,
Romanas ca ei sunt eu
Romania, tara mea!"

Romania, tara mea mult iubita. Azi am meditat putin, caci chestia asta ma enerveaza prea tare ca sa mai fiu indiferenta. Cu salariul minim pe economie de 600 RON, facem un calcul simplu si ajungem la concluzia ca ai 20RON/zi. In contextul in care aceasta suma infima nu-ti ajunge nici macar sa iei mancare, cui mai lasi toate celelalte datorii si responsabilitati: intretinere, credite, haine etc?! Dar nu conteaza, trecem peste asta.

Mama mea dupa 20 de ani de munca ca asistent medical are un salariu de 900 RON iar un consultant in afaceri care a terminat o facultate de economie agrara are 7500 pe luna, plus ca are doar 30 de ani. Frumos, nu? Dar sa multumesc sistemului ca asigurarea i-a permis sa-si faca operatia pentru extirparea tumorei mamare si cele 8 sedinte de chimioterapie, ca astfel ar fi ajuns la vreo 1000 RON/ sedinta.

In Romania noastra, ca sa-ti poti permite un acoperis si 4 pereti trebuie sa platesti 30 de ani de credite, cand afara in 3-4 ani e rezolvata problema. Ah, si o sugestie: daca aveti de gand sa faceti asta, ganditi-va de doua ori inainte si cumparati-va o casa Huf . Ce sa mai zic ca abia, abia ne permitem sa ne cumparam o masina sau luxul unei vacante...nu mai zic nimic.

Nu vreau sa mai vorbesc de sistemul de educatie, de sanatate,de cel cultural care promoveaza antivalorile, si porcii din guvern&parlament fiindca stiu ca nu o sa ajung nicaieri, decat sa ma stresez eu mai tare in timp ce ei pocnesc de bine.

Lasa, lasa ca nu avem puterea de a schimba ceva. Ma apuc de invatat. O seara buna, tuturor!

4 comentarii:

Fata cu ochi verzi spunea...

mă stresez destul de tare pe temele astea...iar faza aiurea e că nu putem schimba nimic.

Monica spunea...

e trist in ce tara traim, si e foarte greu sa fim optimisti cand ne gandil la lucrurile scrise de tine:(

Eva spunea...

dap, asta este-expresia mea preferata, care se si pliaza foarte bine intregii Romanii.

Tasha spunea...

Ai dreptate Larisa,e greu,e foarte greu,mai ales pentru tinerii care vor sa inceapa o viata noua...