duminică, 29 noiembrie 2009

Vampiri si alte chestii


Fenomenul lumilor paralele a luat un mare avant, aparand din ce in ce mai multe carti, filme ce trateaza acest aspect dar si la fel de multi admiratori ai acestui gen. Creaturi magice, vrajitori, roboti, printi si printese, vampiri- toti ne suscita imaginatia in aceiasi masura.
La inceput a fost cuvantul...apoi au aparut pe rand sau simultan Pokemon, Harry Potter, Matrix, The Lord Of The Rings, Transformers iar acum suntem acaparati de The Twilight Saga, True Blood si Vampire Diaries.
De unde vin succesul si incasarile imense de care se bucura?! Motivul este destul de clar si simplu: toate prezinta o lume diferita de cea in care traim, o lume in care grijile zilnice si aspectele materiale sunt inlocuite de mistere si magie. Daca in viata reala mergi cu metroul, stai in trafic si economisesti banii ca doar e criza, in lumea fantastica te confrunti cu vampiri, vrajitori, roboti si alte creaturi mistice. Totul parca e mai frumos cand poti face o vraja care sa te scuteasca de ingrozitoarea zi de curatenie, cand salvezi lumea ajutat de elfi, sau cand un vampir mult prea aratos se indragosteste de tine si iti promite iubire vesnica. Aceasta fantasmagorie reuseste sa-ti ofere barcuta de salvare atunci cand in viata reala esti coplesit de criza economica si alte probleme la fel de reale.
Teoretic ambele parti beneficiaza: scriitorii si casele de productie au incasari fabuloase iar noi castigam cateva ore care ne scot din cotidianul monoton si plictisitor.
Asa ca, sfatul meu este sa urmati turma in acest caz si sa obtineti cateva ore de delectare magica.

Niciun comentariu: