joi, 21 ianuarie 2010

Minunata sesiune, te iubesc!




-Sesiunea reprezinta un moment extraordinar din viata oricarui student.
-Sesiunea e vie, sesiunea e in tine, te macina si te roade de ultimul suflu de viata pe care il mai ai dupa un semestru lung si proiecte nenumarate.
-Sesiunea e ca o tumoare ce trebuie depistata la timp, evaluata si extirpata in cele din urma.
-Sesiunea iti mananaca zona prefrontala, se extinde subtil spre emisfere, ajunge la cerebel, iti devoreaza trunchiul cerebral, apoi misuna de-a lungul maduvei spinarii, ca in cele din urma sa iti cuprinda tot corpul.
-Sesiunea te cheleste si te umple de transpiratie.
-Sesiunea se razvrateste, zguduie faliile tectonice si provoaca un cutremur de 8 grade.
-Sesiunea iti imbolnaveste SRAA(Sistemul reticulat activator asecendent) care la randul lui iti ridica LOA(Level of arousal).
-Sesiunea te face sa vorbesti cu mortii (psihologi morti, gen Zlate) dar si cu viii(d-nul Zeno).
-Sesiunea te face ca in mijlocul noptii, la ora fatala 3 sa te intrebi de ce Sala Palatului e a palatului.
-Sesiunea se joaca cu tine, dar si tu te joci cu ea, o eviti cat de mult poti si faci orice, numai sa nu te intinzi cu ea la discutii psihologice.
-Sesiunea te face sa ai o dorinta navalnica de a face curatenie, mancare, de a-ti aminti ca ai ceva de facut, numai de dragul de a nu sta cu ea.
-Sesiunea te face sa-ti reconsideri Self-ul si sa inveti corolarul constructiei.

In fine, daca voi nu intelegeti ce am scris mai sus e normal. Nu e normal ca noi sa fim nevoiti sa platim 2500 RON pe an ca sa asistam la evoultia spectaculoasa a unor specimene de Homo Sapiens Sapiens mai proaste decat o primata. Nu e normal ca noi sa innebunim din cauza unor fiinte ce predau psihologie, dar nu au habar ce inseamna sa aplici psihologia in viata de zi cu zi, si implicit in procesul de predare.

Ce e mai crunt din toata aceasta mica insiruire: ca noi nu avem nici un drept de a contesta abilitatile si cunostintele unui profesor, ca evaluarile unui profesor sunt facute doar asa, de dragul lumii...ca noi nu avem puterea de a schimba ceva, pe banii nostri.

Asta este, dragi studenti...Ne conformam cu ideea ca undeva, candva, cummva, lucrurile se vor schimba si pentru poporul roman.


Pentru defrustrare:

Niciun comentariu: